06-07-2008

Op stap met de Wereldbank

Eindelijk weer eens een bijdrage op deze blog van mijn hand. Het is hier eigenlijk best wel druk geweest de afgelopen tijd, wat op zich niet verkeerd is, maar wat de blog niet ten goede komt.
De meest enerverende gebeurtenissen in de afgelopen maand waren, naast uiteraard het bezoek van ons beider ouders, het bezoek van de mensen van de Wereldbank, en onze bezoeken aan Lavushi Manda (eenmaal met ouders en eenmaal met de Wereldbank). Lavushi is het park waar we waarschijnlijk een groot deel van onze tijd gaan doorbrengen in de komende jaren, en waar we eigenlijk nog niets van gezien hadden. Maar het bezoek was geweldig: fantastisch gebied, hoge rotsketen (40km lang, tot 1800m hoog) en geweldige grasvlakten en bossen. Erg leeggestroopt, maar toch zagen we in twee bezoeken Caracal, Klipspringer en Baviaan, en sporen van veel soorten zoals Nijlpaard, Sabelantiloop, Bushpig etc. Kortom: dat moet zich snel kunnen herstellen.
De jongens van de Wereldbank (= 1 man 2 vrouw, geen stropdassen) waren ook enthousiast dus zien de samenwerking zitten. Een bezoek aan de Chief en andere “hoge pieten” was erg motiverend. Iedereen lijkt volledig achter het initiatief te staan, de chief heette Kasanka Trust van harte welkom.
Zowiezo hadden we dat nog niet eerder gemeld, maar de subsidie voor het voorbereidingsjaar (dit jaar) is daadwerkelijk toegekend. Dus we zijn echt van start!

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Klasse; jullie kunnen van start.
Het is echt een geweldig mooi gebied.Laat meer mensen genieten; maak er wat moois van.Wij willen graag helpen. Groetjes, Jan

Niels zei

Van harte, wat een goed nieuws! Ik geniet van al jullie verhalen.

Peter en Yvonne zei

Hoi Inge en Frank,

Gefeliciteerd met dit goede nieuws. Mooie verhalen allemaal hoor. Ga zo door!

Groetjes uit Nijmegen,
Yvonne en Peter

Theeuwes zei

Hoi Inge en Frank,

Net berichtje getypt, maar geloof dat die weg is gelopen omdat ik nog geen account had. Nu wel. Geweldige website! Weet niet hoe ze het voor elkaar heeft gekregen, maar ons mam heeft een berichtje voor jullie naar mijn email account gestuurd op 7-7 (ben nu voor eerste dag na zwangerschapsverlof terug aan het werk, dus vandaar vertraging). Bij deze:

Hallo Frank en Inge, Even laten weten dat zaterdagavond "het clubje"weer in Boskant was bij ons.Zoals altijd gezellig! We hebben toen naar de mooie foto's van Jan en Kitty kunnen kijken en geluisterd naar hun enthousiaste en trotse verhalen. Heel veel succes met alles Ton en Maria Theeuwes.

Groetjes,
Carlien Theeuwes