14-06-2008

Teambuilding

Het leek wel een teambuilding.... We hebben een kleine week met zijn zessen in 1 auto gereden, wild gekampeerd, een brug gebouwd, steeds opnieuw de auto uit gesprongen om bomen van de weg te halen of te kappen en om de weg te vinden (kerfjes op de bomen), de auto met vereende krachten uit de modder geduwd, vuurtjes gestookt en de moerassen doorkruist in een bootje.
We zijn eerst naar de Kundalila watervallen gegaan, toen via meer Lusiwasi naar de Nsalu grotten (grottekeningen), vervolgens in 2 dagen ‘onze nieuwe’ park Lavushi Manda doorgereden en geëindigd in de Bangweulu moerassen. En koud dat we het hebben gehad (ja, echt, het is winter hier en ‘s nachts steenkoud)!
Het klinkt misschien als afzien maar we hebben er echt van genoten. Voor Frank en mij was het doorkruisen van Lavushi Manda echt een openbaring: nu weten we ten minste waar we al dat (Wereldbank) werk voor (gaan) verzetten. Het is er prachtig (de heuvel op de foto, een prachtig meer, oneindig bos) maar er moet ook echt snel ingegrepen worden: we maar 1 dier gezien in die twee dagen (wel een Caracal, maar toch) en ontzettend veel omgehakte bomen en sporen van stopers.Geen opmerkingen: