05-06-2008

Bericht van Jan, Kitty, Loes en Richard
[Jan, Kitty, Loes en Richard] Na een goede reis zijn we veilig en wel beland in het paradijselijk ZAMBIA. Het was heerlijk om Inge en Frank weer te zien; ze maken het goed en dat stralen ze uit. Eerste paar dagen in South Luangwe National park; prachtig huis met uitzicht op de rivier vol hippo’s. Een mooi park met veel dieren; hoogtepunten waren ongetwijfeld de luipaarden en een familie leeuwen, incl. drie welpjes. Daarnaast veel olifanten, giraffes, impala’s, puku’s etc. en vogels in alle maten en kleuren. Genieten,dus!!!!!
Maandag naar Kasanka, toch het hoofddoel van onze reis. Een heel ander park, maar wel prachtig.Vanuit onze lodge en ons huisje hebben we een wijds uitzicht over Lake Wasa; puur genieten!! Inge en Frank hebben een prachtig stukje Afrika gevonden om te wonen en werken. Temidden van zeer aardige medewerkers (87 in totaal): we hebben er inmiddels al heel wat ontmoet. Naast de gamedrives door telkens een ander stuk van het park, hebben we gisteren (woensdag) een bezoek gebracht aan het informatiecentrum van het park. Met een bijzondere taak: we waren uitgenodigd om in een jury te zitten om een oordeel te geven over het duurzaam gebruik van de natuurlijke producten uit de regio. Door het uitwisselen van ideeen hoopt men de levensstandaard te verbeteren. Hoe dan ook, hopelijk hebben wij onze taak goed gedaan; aan de vergadertijd, met name de lengte ervan .. heeft het niet gelegen.Wij hebben in ieder geval een uitgebreide kijk in het democratisch handelen van de organisatie gehad. De verdeling van de, eigenlijk te weinig, prijzen was een happening op zich. Opmerkelijk was wel het geduld dat de deelnemers hadden; urenlang hebben ze schuilend voor de hete zon, onze beraadslaging afgewacht.
Na de contest waren Inge en Frank wel de beste inkopers, ze hebben voor miljoenen (kwacha’s) de waren opgekocht (ongeveer 3000kw, 60 eurocent, voor twee kilo mais), voor de scouts.
Het is echt genieten van de natuur, van de prachtige sterrenhemel met het Zuiderkruis, van het heerlijke leven alhier; kortom wij vermaken ons uitstekend!!!!!!!!

Vandaag vertrekken we voor een paar dagen naar overige delen van het park (ongeveer 400 km2.).

Heel veel groeten van ons zessen. Heel fijn dat jullie allen met ons meeleven;bedankt voor de verschillende berichtjes, maar jullie hoeven je vooral geen!!! zorgen te maken.

5 opmerkingen:

Anoniem zei

wij genieten mee!!!! Veel liefs, Josette

Anoniem zei

Lieve Kitty,beste Jan,
Een berichtje vanuit Geldrop van Nelly en Harm.
We hebben jullie eerste reacties gelezen en genieten van jullie beschrijvingen van Zambia.
We denken terug aan onze gezamelijke tochten in Namibia enkele jaren terug.
Geweldig zoals jullie zoon en schoondochter bezig zijn.
Heel veel groeten en liefs voor jullie allemaal en nog bedankt voor jullie brief die wij vonden na onze reis naar Peter en Candes in de USA.
Tot ziens,Nelly en Harmm

Anoniem zei

Nederland-Italië= 3-0 !!

'n oranjefan !!

Feest in de pizzahut !!

Anoniem zei

We volgen met veel belangstelling de website.Fijn dat jullie allemaal zo genieten van al dat prachtigs.
Groetjes, Jan José en Gijs

Anoniem zei

Hoi allemaal,
We hebben Sanne meteen oranje geverfd en voor de pizzahut laten poseren !Het had effect ! Nederland-Frankrijk : 4-1 !!
Het bier en de bitterballen zijn niet aan te slepen :0) Gelukkig staat er nu een Dixi langs ons honk, want er begonnen toch wat planten slap te hangen !

Wij hopen dat jullie net zoveel genieten, ook al zijn het totaal andere dingen waarmee jullie bezig zijn. Er is nog zoveel moois in het leven ! p.s. Hebben ze daar ook Bavaria ??
Vanuit Veldhoven : Houdoe !!