23-06-2008

Op zijn Afrikaans...

Net zijn Jan en Kitty ook vertrokken uit Kasanka. Maar wel op zijn Afrikaans..... in de laadbak van een truck!!

Ook Loes en Richard hebben nog een mooi staaltje lokale logica meegekregen op de avond voor hun vlucht naar Nederland. Ze wilden wat eten in het guesthouse in Lusaka. Loes schreef daarover:
... Ik bestelde een fish madras, waarop de reactie: no spices madam. Nou geef me dan maar vis zonder spices..... no fish madam. We only have beef steak and.... (en dat verstond ik niet goed: ik dacht dat hij lamb zei). Dus ik: o.k. geef me dan maar lamb. No madam we only have chicken. Nou dan maar chicken. Er kwam een halve gebraden kip met french fries. Ik vroeg om coleslaw, wat ook op het menu stond. Terug uit de keuken: no cabbage today. Wat heb je dan aan groente? Only lettuce. Heb je ook tomaten? Yes. Nou geef me dan maar tomaten met uien. En dat kwam! “

De foto’s zijn van ons bezoek aan Nakapalayo Tourism Project waar we een avondje hebben doorgebracht met onze gasten van de Wereldbank. We hebben er ons prima vermaakt: we hebben nshima gegeten, in een hut overnacht en flink met de heupjes geschud (Frank in ieder geval).


Pa’s en ma’s: het was heerlijk om jullie hier te hebben!!

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Sterkte, Frank & Inge, tzal wel weer ff wennen zijn zonder al die Nederlandse praatjes om je heen! liefs Josette

Anoniem zei

Waarom heb jij niet gedanst? Niks voor jou. Luc

Anoniem zei

Ik lag ziek te wezen in een van die hutjes.... helaas! Niet van het eten daar overigens. Inge

Anoniem zei

Weer terug in Nederland ,maar met ons hart nog in Zambia.Nakapalayo was slechts een van de vele bijzondere dingen die we gedaan hebben.We genieten nog na !!!!!
Kitty en Jan