24-03-2008

Ooievaars!!


Volgens mij zitten we qua vogeltrek echt op een hotspot. Hadden we afgelopen weken al sterke roofvogeltrek, met o.a. een keer 900 Steppebuizerd en aantal Schreeuwarend in een uur, gister was het weer prijs. Om 16:45 zag ik vanaf m’n ‘bureau’ (tafel met laptop op veranda) in m’n ooghoek een wolk vogels, wat me eerst een zwerm spreeuwen ofzo leek. Maar met de kijker was direct duidelijk dat het om ooievaars ging, en met de telescoop was te zien dat het Witte Ooien (“onze ooievaars”) waren. Foto gemaakt en naderhand nageteld: 2043 vogels op de foto + handjevol buiten de foto = 2100 ooievaars!!
Ongelooflijk. Dat zijn aantallen die je buiten de Bosporus of Eilat toch niet snel tegen komt. Maar, het is hier niet echt onlogisch: we zitten recht ten zuiden van de Albertine Rift, onderdeel van de Rift-vallei die dit soort beesten tot in Turkije volgen. Dus vermoedelijk vliegt een groot deel van de beesten die in Zimbabwe, Botswana en Zuid-Afrika overwinteren recht over ons hoofd!
Wie zin heeft om komen najaar of voorjaar te komen tellen: laat maar weten!

3 opmerkingen:

Gerard Troost zei

Hej Frank, leuk zeg! Stoere foto ook!
Zal ik een accountje aanmaken op trektellen.nl ;)

Anoniem zei

Hallo!

Kan ik jullie nog steeds een mail sturen op i.akerboom@gmail.com ?

groetjes Kim (kimjoosten@yahoo.com)

Frank Willems zei

Hee Gerard,
Goed plan! Alleen wat lastig met soortsnamen? Als we daar iets op kunnen verzinnen, vind ik eigenlijk wel stoer, 1e plek in Afrika!

Ha Kim,
Ja, kan, maar Inge@kasanka.com of Frank@kasanka.com kan ook!

Groeten,
Frank