27-02-2008

Vogeltjes vangen


Inderdaad al aardig druk geweest afgelopen dagen, en ook met vogels vangen. Want, nog voordat Frans vertrokken waren, stonden de volgende NL'ers al weer op de stoep: Bennie van den Brink kwam voor de 4e keer dit seizoen naar Kasanka om boerenzwaluwen te vangen. Zie http://www.vogelbescherming.nl/ voor info over het project. In januari was (ex-)collega Symen samen met Andrea mee, deze keer waren Joop en Marijke van Ardenne de 'assistenten'. Ik ben 3 vd 4 avonden meegegaan, wadend in het donker door diep water om de slaapplaats in het riet te kunnen bereiken, maar helaas nauwelijks zwaluwen. We vingen er een stuk of 15. De vogel op de foto is een jong, met witte keel. Wel allerlei leuke bijvangsten zoals, op de foto, Spectacled Weaver, Red-billed Quelea en Grote Karekiet, en verder Cardinal Quelea, Oeverzwaluw, Fitis, Bulbul, Lesser Swamp Warbler e.a. Leuk om dit soort prachtbeestjes van zo dichtbij te zien!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Wat een schatjes! Worden ze toegevoegd aan je 'tuin'lijst? Die is onderhand km's lang geworden, maar tuinplantjes ....ho maar!
Loes

Mapa zei

Veelzijdige taken hebben jullie;van vogelvanger tot automan
van kasbeheerder tot wapenvrouw.De vogellijst wordt erg lang,gelukkig is het foto's bekijken ook aantrekkelijk.Inge, ik heb je bericht ontvangen, we zijn ermee bezig.gr.Mapa