27-02-2008

Mystery products


We hebben een aantal drukke dagen achter de rug. Frank was met een paar man naar Lavushi Manda national park om een gestrande auto met collega’s weg te slepen. Hij heeft in de bush overnacht, nishima gegeten en gereden in een auto zonder voorruit en dak terwijl het hard regende! Eenmaal terug kon hij er meteen weer op uit als chauffeur omdat er stropers in de buurt waren gesignaleerd. Mijn dagen werden bepaald door de (kluis)sleutels die ik in beheer had gekregen: ik moest geweren en kogels innemen van en uitdelen aan de scouts, salarissen uitbetalen (cash), voorraden voedsel en benzine beheren, bankcheques uitschrijven, etc. De collega’s verwezen zelfs Frank naar ‘Ba Inga’ toen hij iets van het kantoor wilde!

Tussendoor zijn we wel samen even naar de stad geweest en hebbn we op de markt wat boodschappen gedaan. Op de foto 2 mysterieuze producten. Ik ben benieuwd of iemand kan raden wat het is.

8 opmerkingen:

Rob zei

onmiskenbaar lekker, knapperige larven en zeep!
wat heb ik nu gewonnen?

Frank zei

specificeer "larven" svp

Anoniem zei

Ik denk.......zwart geblakerde rivierkreeftjes, yammie yammie, en blokken family zeep.
Als je een recept ervan weet, houd ik me aanbevolen!
Loes

Rob zei

rupsen!

Anoniem zei

Nee, ik weet het nu: het zijn de larven van reuze termieten. Goed hè?
Loes

Frank zei

Tijd dan om de uitslag bekend te maken:
rappedepa...........
Rob heeft gewonnen!! Inderdaad rupsen en zeep.
De rupsen zijn groot, c. 4cm! En de zeep wordt in stukken gekapt; je betaald per cm ofzo.
Rob: gefeliciteerd! Je hebt een hele dikke knuffel + gratis biertje bij aankomst in Kasanka verdient!!! Geniet er alvast van! xx

Anoniem zei

Ba Inga!

Je bent al helemaal je leidende zelf dus.

x

Luc

Mitch zei

hmmmm, te laat, ik dacht ook al aan zwartgeblakerde rupsen en zeep. Maar ehh, Frank, mag ik ook een biertje als ik in Kasanka op bezoek kom?
-x- Michel