31-01-2008

“wiggle it properly”

Niet dat we ons in Lusaka vervelen: we ontmoeten elke dag nieuwe mensen en zien zoveel nieuwe dingen dat het hoofd overloopt. We hebben bijvoorbeeld gegeten met de Zuidafrikaanse Lizanne Roxburgh en haar man Klaus. Zij doet (postdoc) onderzoek naar Zambiaanse Baardvogels (Zambian Barbet) en hij is een gesjeesde Duitser die het liefst in de zweefvliegtuigjes rondvliegt maar gewoon een kantoorbaan heeft. Een ander stel dat we leerden kennen zijn de Engelsman Rupert en zijn Zambiaanse vrouw Beatrice. Rupert was ooit piloot voor Edmund maar heeft ontslag genomen omdat hij liever in de stad bij zijn liefje was en zit nu grotendeels werkeloos thuis. Vandaag was hij onze held! We kregen de Toyota Corolla die we gisteren van Edmund geleend hadden niet meer gestart. Edmund had de originele sleutel niet maar verzekerde ons dat met een beetje pielen de auto altijd gestart kon worden met de sleutel van zijn oude Landrover. Niet (door ons) dus!!! Hij was inmiddels gevlogen (letterlijk) en wij stonden op het parkeerterrein van het winkelcentrum Manda Hill, ver van het appartement..... Edmunds sms-jes hielpen ook niet echt: “wiggle it properly! Almost any key can start that car”. Nadat Frank zich een blaar op zijn vinger had ‘gewiggled’ en het mij, de omstanders en de parkeerwachten ook niet lukte, hebben we Rupert ingeschakeld. Hij heeft ons de volgende dag gered (gelukkig wel na 40 minuten proberen). De auto staat nu veilig bij het appartement. De sleutels van het appartement doen het overigens ook niet zo maar: ook daar moet je flink pielen!
We verbaasden ons trouwens erg over het vertrouwen dat de parkeerjongens van Manda Hill in ons hadden. Wij komen daar bij een auto aan die niet op slot staat (ook de vergrendeling is kapot), pielen een uur in het slot zonder succes, vertellen dat het niet onze auto is en dat we geen originele sleutel hebben en komen de volgende dag terug met een extra persoon die de auto na veel moeite start en er mee wegrijdt! IK HAD HET NIET VERTROUWD. Een blanke kan blijkbaar geen dief zijn?

3 opmerkingen:

Remco Wester zei

Hoe ging dat nummer ook al weer? 'Non stop wiggle wiggle'. Hahaha. 'Key' to succes zou ik zeggen. En heet hij nu echt 'Rupert'? Ken ik dat van? Maar gefeliciteerd met jullie cruiser! of crosser, wat je zoal doet in zo'n park. Ben benieuwd naar de volgende blogs. Aardig tuinlijstje al! Zet 'm op!

groets,

Remco

Anoniem zei

Ha Frank en Inge,
Wat een heerlijk leventje. Lekker boodschappen doen in jullie P.C.Hoofd-tractor, Toyota's jatten en aanpappen met Duitsers die ook nog eens Klau heten.
Ik heb jullie al uitgnodigd voor mijn verjaardag volgende week, maar ik hoor wel dat jullie daar geen tijd voor hebben.

Groet en kus,
Gerrit

Unknown zei

Kruipolie kopen!

Alsóf jullie dat niet al bedacht hadden...