31-01-2008

Blue cruiser


"Blue Cruiser, blue Cruiser from Wasa". Zo zal het straks gaan als wij door het park crossen met onze blauwe Landcruiser en er is weer eens een panieksituatie waarvoor we naar Wasa moeten komen. Wasa is het zenuwcentrum van het park: de plek waar de lodge staat, het kantoor is en de (meeste) collega’s wonen. Maar zover is het nog niet: we zijn nog niet eens Lusaka uit! De stad houdt ons vast omdat onze dozen nog niet zijn aangekomen en het park verwelkomt ons nog niet omdat de toegangsweg onder water staat! Het regent dit jaar zo veel dat de brug die je moet overgaan om het park te betreden niet begaanbaar is en de huizen aan de rand van het park overstroomd zijn. We kunnen er dus wel heen maar niet in!
Ondertussen testen we de auto een beetje uit, in en rondom de stad. En dat is maar goed ook want vandaag (de tweede dag dat we ermee rijden) startte hij al niet meer, stopte de radio ermee en bleek de toeter niet te werken. Alles was in een half uurtje verholpen (losse kabeltjes en een zekeringetje) door de verkoper Henry Gray van Hensons Used Cars: gelukkig waren we nog in de stad.
Op de autopapieren staat overigens ‘Light Passenger Vehicle’.... het ding weegt ruim 3000 kilo (en is groter dan de andere auto's op de foto) !!

Geen opmerkingen: