27-12-2009

Bezoek

Sorry dat het de afgelopen tijd zo stil was op deze blog, maar we waren erg druk. Waarmee? Ondermeer met veel bezoek. Heel erg veel “nieuwe vrienden” en onbekenden vanwege “bat season”, maar dus ook verschillende “oude bekenden”.
In oktober-november mijn ouders hier voor een mooie volle maand. Met hen eerst naar Lower Zambezi geweest (foto), en daarna eigenlijk continue in Kasanka. Minder plekken bezocht dan tijdens hun eerste bezoek, maar nu hebben ze wel een echt goed beeld van wat we zoal doen. Plus, zoals ze zelf al berichtten in 'hun' blogstukje, dus ook tijd om een voetbalwedstrijd en een kerkmis in Chalilo bij te wonen, de kliniek te bezoeken, mee te timmeren aan het community centre aldaar, etc etc etc.


Erg leuk was dat mijn oude prof Henk Strijbosch met zijn vrouw Marijke in de zelfde periode een paar weken op bezoek kwamen. Helaas voor Henk hadden we niet overdreven veel reptielen tijdens zijn verblijf, maar dit werd dik goed gemaakt door de vogels en heel veel kikkers. Henk’s energie en passie zijn er nog niet minder op geworden in de afgelopen jaren! Op de foto Henk in de volle zon een “rocket frog” determinerend (die zo snel zijn, dat je op een open vlakte zonder lang gras moet zitten, want als ie ontsnapt , vang je ‘m anders nooit meer terug) met Marijke als zeer trouwe (en enthousiaste!) “assistente”.

Nu Loes en Richard op bezoek. Ook zij waren nog mooi op tijd om de vleermuizen in de miljoenen te zien. Ook zij zijn door Chimponda “op sleeptouw” genomen naar een kerkdienst in Chalilo (op 1e kerstdag!). Daarnaast hebben we samen Shoebill Island en Nakapalayo bezocht en zijn Loes en Richard met z’n 2-en naar Mutinondo geweest. Morgen vertrekken we samen naar Lusaka om vanuit daar nog een paar dagen naar Kafue te gaan.
Januari zal weer even wennen worden., zonder familie of andere bezoekers!

2 opmerkingen:

MaPa zei

Leuk om deze terugblik op (gedeeltelijk)2009 te lezen.Wie weet wat 2010 op dit gebied in petto heeft!!! Wij wensen jullie en alle Kasanka-medewerkers alle goeds toe voor het nieuwe jaar!
groetjes, MaPa

trithemis zei

Leuk zeg!
Henk Strijbosch heeft mij ooit verteld dat hij een groot deel van zijn passie te danken heeft aan zijn docent; dr. Hein Oomen, mijn grootvader.

Groet,
Dries