12-10-2008

Salarisperikelen

Ik woonde gisteren een verhitte personeelsvergadering bij. Het personeel is niet tevreden met de jaarlijkse salarisverhoging die hen aangeboden is. Sinds vorig jaar zijn ze lid van de vakbond voor toerisme en draagt ieder lid maandelijks 5% van zijn salaris af aan die bond. Vorige maand kwam de vakbond met Kasanka management een salarisverhoging overeen die hoger is dan de inflatie. De vergadering was belegd om het management te melden dat het personeel niet akkoord ging en om rechtstreeks een betere verhoging te onderhandelen.

Ik geloof dat er nu twee jongens op weg zijn naar Lusaka om de man van de vakbond te spreken want rechtstreeks onderhandelen is uiteraard niet de bedoeling.

De aanleiding voor deze hele discussie is een roddel: het verhaal gaat dat ZAWA, de Zambian Wildlife Authority, haar scouts een salarisverhoging van 88% heeft toegezegd. Ik kan het niet geloven: ZAWA zit net als wij bijzonder krap, ik kan er niets over op het internet vinden en wie heeft er ooit gehoord van zo’n percentage voor een al redelijk goed betaalde baan?! Dit verhaal maakt wel dat onze jongens (scouts én ander personeel) vinden dat ze recht hebben op dergelijke verhoging in plaats van compensatie voor inflatie. Ben benieuwd hoe het afloopt!

De foto: Kebby en Mabvuto in het kantoor (zij zijn overigens niet degenen die zo hard roepen om een beter salaris).

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Jullie gaan in ieder geval met de tijd mee;heel de wereld is in de greep van de financien, jullie vormen nu geen uitzondering meer.Hopelijk luwt de roep om meer geld een beetje tot reele proporties, anders wordt het nog moeilijker om alle mensen aan het werk te houden.Sterkte en succes met je onderhandelingen.Groetjes,Jan

Anoniem zei

oei, betekent dat dat we nu extra ontwikkelingshulp moeten gaan sturen? Zal eens kijken ;-) !
sterkte, koen

Anoniem zei

Het probleem is opgelost. De vakbondsman is naar Kasanka gekomen en heeft uitgelegd dat het aanbod een goed aanbod was. Het is met tegenzin geaccepteerd. En hij heeft de vertegenwoordigers een cursus aangeboden; het concept vakbond en hoe te onderhandelen is immers nieuw. Pfjuw, een zorg minder, tot de volgende onderhandelingen dan, in juni.
Inge