07-10-2008

200!

Gisteren was het moment dan daar: de 200e soort voor de tuinlijst werd ingetikt. Na om 5:00 al bijna de Broadbill toegevoegd te hebben (maar net niet hoorbaar vanuit het kamp...), vloog om 5:30 de Flappet Lark al vleugelklapperend binnen. Mooi soortje.
Het duurde 182 overnachtingen in Wasa om tot 200 soorten te komen. Opvallend is dat na een lange vrij tamme periode (winter!) afgelopen maand de tuinlijst opeens weer sterk toegenomen is. Dat is illustratief voor de toegenomen vogelaktiviteit in het hele park, met o.a. veel zomersoorten die binnenkomen, en soorten die maanden stil waren en nu weer gaan zingen. Zoals de Flappet Lark.
Geen foto van de leeuwerik helaas, maar wel een foto van de 370e soort voor m’n Kasanka lijst, ook gisteren: de Bontbekplevier. Die ken ik vooral van de Nederlandse Wadden en de Russische arctic; erg leuk om ‘m nu hier te zien.

1 opmerking:

mapa zei

ongelooflijk, zo'n hoeveelheid vogels in je eigen achtertuin. Is overigens wel een ruime tuin, maar desalniettemin.Voel me wel bevoorrecht te weten waar, hoe en in welke omstandigheid je deze vogels hebt kunnen waarnemen.Heb soms heimwee.groetjes, Jan