06-05-2008

Wildwachters voor duurzaam leefmilieu

Met Stichting Kasanka Nederland hebben we een subsidieaanvraag ingediend bij de 1%club. Deze organisatie vraagt aan Nederlanders om 1% van hun tijd of geld te stoppen in goede doelen. Je kiest een project op hun website uit en ondersteunt dat door het schenken van geld en/of het schrijven van een testimonial. De scouts van Kasanka National Park staan sinds deze week als een van de projecten op de 1%club website!

Het project in het kort:
Met het geld dat de 1%club ophaalt zal Kasanka 5 nieuwe wildwachters recruteren en trainen. Vanaf maart 2009 komen ze in dienst, met een bijdrage van Stichting Kasanka Nederland. Vijf nieuwe wildwachters betekent dat er 4 in plaats van 3 eenheden zullen patrouilleren in het park. We verwachten dat met een vierde patrouille-eenheid de pakkans zodanig vergroot wordt dat stropers ontmoedigd raken: de stoperij in Kasanka Nationaal Park zal fors afnemen en de bedreigde dierensoorten zullen substantieel toenemen.
Het project draagt ook bij aan het oplossen van armoede. De nieuwe wildwachters worden regionaal gerecruteerd. Aangezien Kasanka de enige werkgever in de regio is, betekent dat meer werkgelegenheid en dus armoedeverlichting voor vijf extended families. Daarbij komt dat een goede wildstand in het park meer toerisme aantrekt. Dat is goed voor de regio. Enerzijds levert het werkgelegenheid op (behalve wildwachten ook parkpersoneel voor de keuken, in de lodge en op kampeerplekken, gidsen, etc), anderzijds gaat er 5% van de inkomsten uit toerisme naar de democratisch gekozen Community Resource Board die haar geld weer investeert in de gemeenschap.

Kijk snel op de website van het project Wildwachters voor duurzaam leefmilieu en laat je overtuigen van het nut van ons project. En geef het door.....

p.s. Er zijn ook andere manieren om ons park en de lokale bevolking te helpen. Bijvoorbeeld door een bijdrage te geven voor schoolbezoeken aan het park of voor schoolgeld van onze sponsored students via de Nederlandse stichting (belastingvoordeel!). Mail me gerust voor meer informatie, ik ben namelijk ook coordinator van deze projecten.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

he inge en frank!

klinkt allemaal veelbelovend tav nieuwe ontwikkelingen / mogelijkheden! Kun je op de site een link maken met het overzicht van sponsor-mogelijkheden?
Take care you two!!

groet, koen

Frank Willems zei

Ha broer!

Een overzicht van de verschillende kosten staat op www.kasanka.nl/doneer

Groet!
Frank