06-05-2008

Koninginnedag en Dag van de arbeid in Zambia

We zijn last minute naar Lusaka gevlogen om Koninginnedag bij de ambassadeur te vieren. We hadden eigenlijk besloten niet te gaan omdat speciaal heen en weer rijden teveel gedoe was, we net in Lusaka geweest waren en we eind mei er al weer heen gaan om onze ouders te ontmoeten. Op de dag voor Koninginnedag zei Edmund echter opeens dat hij binnen een uur met een leeg vliegtuig naar Lusaka zou vliegen en donderdagochtend weer terug. Dus we moesten wel.... Na de receptie met kroketten, haring, oude kaas, jenever en handgerolde Javaanse sigaren hebben we tot 2 uur staan swingen op de afterparty op de parkeerplaats van de Nederlands gereformeerde kerk. Veel drank en veel plezier; vergelijkbaar met de nacht voor Koninginnedag dus ;-)

We hebben deze week ook de Dag van de Arbeid gevierd. Dat was ontzettend leuk! Collega’s vormen twee teams en speelden heel fanatiek voetbal (op blote voeten en slippers) tot de bal lek raakte en we deden touwtrekken op de landingsbaan. Natuurlijk ontbrak de nshima met vis niet (yukkie!). We hebben ook een verkiezing gehouden voor ‘collega’s van het jaar’. De grote winnaar was Shaft. Hij is een bewaker van een van de kampen in het park en heeft in zijn eentje - zonder hulp van de scouts, zonder training of een geweer - dit jaar al vier stropers opgepakt! Nomen est omen? Omdat hij onlangs zijn fiets in de prak heeft gereden, hebben we een nieuwe voor hem gekocht. Een cadeau van twee maandsalarissen; hij ging uit zijn dak. Verder verkozen we als beste nieuwe collega onze grote vriendin Betcheba (links op de foto) en als meest behulpzame collega vriend Daut. Deze drie collega’s krijgen –erg belangrijk hier- een certificaat en ze worden binnenkort in Serenje onthaald op een lunch bij het Arbeidsbureau.

1 opmerking:

Merel zei

Dat doet me deugd, dat er goed voor jullie gezorgd werd met haringen en kroketten en oude kaas. Toch een beetje onmisbare zaken als je zo ver van huis bent. Wij hadden vooral bier en bier op Koninginnedag (maar gisteren een harinkie)(ik)(want Luc natuurlijk niet)(mietje).