24-04-2008

Witte Gei-ut? en andere dierenverhalen (deel 2)

Dinsdagmiddag en woensdag stonden grotendeels in het teken van uilen. Dinsdagmiddag zijn we naar Luwombwa gereden, de lodge aan de gelijknamige rivier in het park. Heerlijk effe een nachtje met z’n tweetjes ‘kamperen’ in de bush. Kamperen is in deze: een geweldige chalet met terras met uitzicht over de rivier. Hier hebben we met een biertje de avondschemer doorgebracht, genietend van 2 Spotted Eagle Owls, vele fruit bats (“Epauletted” sp.) en zowaar een Tree Hyrax (“boom-klipdas”, was nog een nieuwe voor ons), alles rondhangend op meters van het terras!

In de ochtend met een bootje de Luwombwa op. De hoofdprijs hier is de Pel’s Visuil. We hebben een hoop leuke beestjes gezien, zoals 5 soorten IJsvogels en veel Booted Dancing Jewel (zie foto), maar (weer!) geen visuil. Tot nu toe hier pech met deze soort.

In de middag arriveren we weer in Wasa. Hier hebben we al weken een Wood Owl die overdag boven ons huis slaapt. Intrigerend beestje: lijkt op onze Bosuil, maar eet alleen insekten. Terwijl ik check of ie er weer zit, wat zo blijkt te zijn, blijken de Bulbuls voor iets anders te alarmeren. Een paar bomen verderop zit een Barred Owlet (Dwerguil)! Horen we vaak, maar nu voor het eerst ook overdag gezien.


ps. Aan Aloys en alle andere lezers uit de regio Eindhoven: gefeliciteerd! Hebben we toch maar mooi weer geflikt! Het biertje is er op gedronken.

2 opmerkingen:

Rob en Yoerd Willems zei

Hoi Frank,
Het is helemaal fantastisch wat je daar allemaal meemaakt, regelmatig zit ik met Yoerd te volgen waar jullie allemaal mee bezig zijn. In de tussentijd geniet Yoerd volop van allerlei dingetjes die jij in het verleden bij elkaar hebt gespaard en die je vader hem onlangs gaf. Het heeft een prominent plaatsje op zijn slaapkamer gekregen.
Yoerd: Dat is mijn gallerijkast.
Ik vond de lepelaar ook helemaal fantastisch.en de dieren in sterk water. ook die laatjes met het zeepaardje en al die steentjes en eieren.vooral die uit lava. en dan zijn er nog de schedeltjes dat zijn er zoveel. Ook die schedel van de struisvogel. Dat neushoornkevertje was ook wel mooi. Ik vind je site helemaal geweldig met al die foto's van die dieren en zomaar een girraf voor je hebben staan en dan nog een foto ik heb nog een paar vragen dat zijn:Hoe is het daar met allemaal die dieren en de mensen die er wonen? Heb je dan ook zomaar zo'n dier rond je huis lopen of vliegen? vind jij het daar leuk met de mensen en de dieren?

Groeten van je neef en neefje Rob en Yoerd Willems

Frank Willems zei

Hoi Rob,

Leuk wat van je te horen! Ik ben blij dat m'n verzameling goed terecht is gekomen, dat Yoerd er maar lang veel plezier van mag hebben.
Je vragen zijn wel wat breed om zo te beantwoorden... maar alle beesten komen we ook rond het huis tegen. Ik vind het heerlijk wonen hier!

Hartelijke groet,
Frank