30-03-2008

In Livingstone

Gisteren kregen we een lift in een klein vliegtuigje naar Livingstone. Best spannend om in zo’n klein metalen dingetje op 8500 voet te vliegen. Zo kwestbaar... (in de volgende vlucht had Rupert de piloot een gier frontaal tegen zijn voorruit!) maar vooral prachtig om de wereld van boven te zien! Frank en ik gaan waarschijnlijk ook lessen krijgen in Kasanka. Zie je ons al vliegen, ach?!
We hebben voor de landing nog een mooie grote bocht over de Victoria Watervallen gevlogen. Helemaal geweldig!! Vanuit de lucht zie je pas goed hoe groot die watervallen zijn. Vandaag hebben we rondgewandeld bij de watervallen; je ziet geen hand voor ogen vanwege de enorme hoeveelheid water die in de lucht hangt en die uit de lucht stort.

We zitten nu dus op de grens van Zimbabwe voor twee daagjes. Niks gemerkt van de verkiezingen daar behalve wat nieuwsitems op de tv in de lobby van ons hostel. Ik ben erg benieuwd naar de uitslag!

3 opmerkingen:

mapa zei

Hai Inge en Frank
Imposant zo'n tocht over de waterval en de uitgestrekte delta; is wel even kicken, niet waar.Je hoeft in juni nog niet perse je vliegbrevet te hebben, hoor! Jullie doen je PR-werk wel erg goed op deze manier.
liefs,Kitty en Jan

Kirsten Verpaalen zei

Hoi Inge en Frank, ik snap het adrenalinegevoel. Hoewel die gier gelukkig kwetsbaarder bleek dan jullie metalen geval (sorry, gier).
Ik ben wel een beetje jaloers op jullie, die de tijd hebben om van de geweldige Afrikaanse natuur te genieten. Ik heb een week min of meer opgesloten gezeten in een hotel in Kampala - om vervolgens terug te vliegen naar Nederland. Groetjes, Kirsten

Aloys en Mieke zei

Hoi Frank en Inge,
Lekker handig zo'n vliegtuig ! Beter een gier tegen je ruit dan een olifant tegen de voorruit van je jeep !
Klopte het aantal van de ooievaars?
Volgens mij was er nog een tekort, ik zag hem gisteren vliegen bij Best ( die ooievaar dan hé !)Richting Bels, dus hij komt jullie kant op. Kan hem geen ongelijk geven, hier met hagel en natte sneeuw !
Complimenten voor jullie schitterende foto's!!
Nog geen kampioenuh, misschien volgende week, dat hoor je zeker van mij !
Groeten aan elkaar van ons !
Houdoe !