10-02-2008

We zijn er!
Woensdagmiddag - na een hele dag wachten bij de loods en heen weer lopen voor handtekeningen op formulieren, douanecontrole (weer een handtekeningen op een formulier), invoerbetalingen (hadden we niet op gerekend) - hadden we dan eindelijk onze spullen (zie de foto). Dat hebben we gevierd met een aantal biertjes in de bar van Chachacha en de volgende dag zijn we gaan rijden.
Toen we donderdag laat in de middag Mulaushi, het kamp aan de rand van het park waar we afgelopen zomer hebben gezeten en waar we waarschijnlijk over een tijd echt gaan settelen, binnenreden werden we verwelkomt door een gillende en springende Betcheba (zij runt de keuken en de gastverblijven in het kamp). Mister Zulu (de accountant) stond ook te gillen: “Ba Inga and her Sitatunga... welcome!!” Frank heeft vorig jaar een onuitwisbare indruk achtergelaten als Sitagunga in een toneelstuk, vandaar. Daarna kwamen de andere bewoners knuffelen en handjes schudden (hand-duim-hand en dat een paar keer). Erg warm!

De waterstand was zoals we gehoord hadden: de weg naar Wasa (het centrale kamp) was verdwenen (zie de foto), de dambo was veranderd in een meer, de huizen van Fredrick en Mike (ons toekomstige huis) stonden net niet meer onder water en de moestuinen waren niet meer te zien..... De ergste regenval sinds ergens in de jaren tachtig.

De volgende dag zijn we met een boot naar de overkant gebracht en door een auto van het kamp opgepikt. Vandaag was het water iets gezakt en zijn we de auto gaan halen. Op de foto zie je hoe een andere auto erdoorheen crost. Morgen ons huisje inrichten (erg leuk; foto’s volgen nog) en dan maar eens aan de slag!

2 opmerkingen:

luc_holleman zei

Lekker weer om mee te acclimatiseren toch?

Nederland heeft zojuist z'n eerste lentezonnetje gehad en daar doen we erg enthousiast over.

Succes met opstarten!

Anoniem zei

Hallo Frank en Inge,

Sinds het begin volg ik jullie avontuur. Ik vind dat erg leuk, zeker nu Loes en Ruud ook in Afrika zitten. Zij hebben Namibie en Botswana achter zich gelaten en zitten op dit moment in Tikondane en helpen bij het optimalisren van een scholenproject. Raar idee dat jullie, relatief gezien, zo dicht bij elkaar in de buurt zitten.
Wij wensen jullie heel veel succes met jullie werk en wonen aldaar en blijven jullie volgen.

Groetjes, Myriam en René.