05-02-2008

Nachtzwaluw in de tuinLeuke verrassing vanochtend: op het grasveldje, op de binnenplaats van het appartement in Lusaka (ja, daar zitten we nog steeds..) een rustende Nachtzwaluw! Kon het beestje rustig benaderen tot op een meter of 4, niet dichterbij proberen te komen. Lijkt me een Fiery-necked, maar ze blijven verdomd lastig... Wie durft er wat zinnigs over te zeggen?
Verder gisteren nog een uurtje de stad uit geweest, wat direct weer Amoervalken, de eerste Long-crested Eagle van deze ‘trip’ en nog zo wat geinige soorten opleverde. Ook overal Europese overwinteraars, zoals Grauwe Vlieg, Spotvogel, Boerenzwaluw en wat phyllo’s (denk Fitis en Fluiter, maar sla er voor de zekerheid het boek nog effe op na).

3 opmerkingen:

Rob zei

leuk zeg!!! zal thuis straks eens kijken of ik er iets zinnigers over durf te zeggen dan 'mooi beesje'!
xx

josette zei

doe ff test omdat mijn leuke verhalen maar niet op de blog komen.

Josette zei

Hehe, gelukt! Gelukkig maar, want ik wilde jou toch wel uit de vreselijke onzekerheid over die vogel helpen, Frank. Als Tongelrese expert lijkt het mij een typisch geval van 'mus. '(hoewel Gos zweert bij een meeuw!) Jaja, je ziet dat jouw berichten al tot druk huiskamerberaad leiden alhier. Na deze eerste keer kijken op jullie blog, vrees ik dat ik nu al verslaafd ben. En mocht je nog iets onbekends zien vliegen (je noemde al wat nogal voor de hand liggende tiepetjes die natuurlijk inderdaad geen problemen opleveren), dan kun je mijn/onze expertise gerust inroepen. Veel liefs voor jullie beiden, Josette