16-02-2008

Eerste management meeting


Vandaag hebben we de eerste management meeting gehad. Het begon slechts een uur te laat (Frank en ik waren de enige deelnemers die op tijd waren) en het duurde slechts vier uur..... Een hele zit dus. Omdat er drie mensen weg gaan in de aankomende maanden - Leslie die de gidsen en scouts aanstuurt, Leigh die de onderwijsprojecten doet en Mike een onderzoeker die veel geld inbrengt en meehelpt in de community projecten- was er veel te bespreken ... Can Frank and Inge take over that? was een veel gehoorde zin. Daarbij komt dat Kim en Edmund (de parkmanagers) morgen voor een week of twee weg gaan omdat Kim een beetje overwerkt is. Kortom, we komen op het juiste moment en hebben voorlopig genoeg om handen. Kom maar op!, denken wij.
De vergadering eindigde trouwens spannend: Leslie werd geroepen om een slang uit te keuken te verwijderen. Het was een jonge Cobra (Black-necked Spitting Cobra)!

3 opmerkingen:

luc_holleman zei

Zijn er ook Zambianen die op managementniveau werken of zijn dat alleen Europeanen? Hoeveel expats zijn er eigenlijk daar?

Anoniem zei

Er werken 87 Zambianen (inclusief een kamp buiten het park) waarvan er maar 1 in het management zit. "Papa" Fredrick is hoofd van de community projecten. Aan muzungu (buitenlanders) -management zijn er parkmanager Edmund (Brit) en zijn vrouw Kim (Australische), hoofd gidsen Leslie (blanke Zimbabwaan), hoofd onderwijsprojecten Leigh (blanke Zuid-Afrikaanse), onderzoeker Mike (Brit), de oude parkmanager (Brit) en wij nu. Eigenlijk zitten alle buitenlanders in het management en doen de Zambianen het uitvoerende werk. De Zambianen werken als scout (anti-poaching) of gids & in de lodge, het kantoor en de werkplaasen. Rare wereld...
Inge

luc_holleman zei

Is het beleid om, zeg over tien jaar, meer Zambianen in het management te hebben? Of leiden jullie locale mensen op om leidende rollen te gaan vervullen?

Net alsof je daar nu mee bezig zou willen zijn. Ga eerst maar installeren en wennen, dan begin ik over zes maanden wel weer over dit onderwerp!