18-11-2010

Bat season

 
Weinig berichtjes van mij (Frank) de laatste tijd, vooral omdat we midden in het hectische vleermuizen seizoen zitten. De 8-10 miljoen vleermuizen zijn nu wel allemaal binnen, en de lodge is vol. Voor mij staat het dit jaar vooral in het teken van filmploegen, die ik begeleid. Momenteel hebben we de BBC, Korean Broadcasting Service en France 3 (programma “Faut pas rever”) in het park. Lange dagen, typisch 3:30 op en rond 22:00 naar bed, maar erg leuk. Eerder ook al een Zuid-Afrikaanse filmer in opdracht van ADN (France 2).
Team "Faut pas Rever" met onze nieuwe filmheld Marley


Vooral de BBC (team van de grote “Attenborough programma’s”) doet leuke dingen. Hun opnames zullen vooral over predatie gaan. Afgelopen dagen hebben we mini-camera’s geplaatst bij vaste zonplek van een grote python en bij een nest van een Kroonarend (die normaal apen eet, maar nu op vleermuizen leeft). Ook zit een camera-vrouw volle dagen op een speciaal gebouwd platform vleermuis-jagende Vechtarenden te filmen. Met succes!

Simon Blakeney (BBC) test mini-camera voordat deze bij de arend geplaatst wordt. Uit oude autoband hebben we een perfecte beschermkap gesneden

Angus Tillotson (BBC) beklimt boom waar de Kroonarend in nestelt.
Kroonarend met Palmvleerhond: Afrika's grootste arend met Afrika's grootste vleermuis

Ze filmen nu voor de nieuwe Africa series, gepland voor 2012 geloof ik. Afgelopen Augustus was men ook hier voor de Shoebills. Kostte me toen dagen eerst vliegen en vervolgens door middeldiep moeras met drijvende vegetatie ploegen om (nog net op tijd) een nest gevonden te krijgen. Een kilo of 5 afgevallen tijdens het zoeken! Kennelijk heeft men fantastische opnames. Dus, we zullen goed vertegenwoordigd zijn!

Afgelopen week ook eindelijk vogel numero 450 voor de parklijst gezien: een Woestijnvalk! Grofweg de 15e voor Zambia. Geen foto’s helaas.

1 opmerking:

MaPa zei

Indrukwekkend, wat een aktiviteit. Lijkt me heel bijzonder om het allemaal mee te maken. Het zal wel veel energie vragen, maar wellicht betaalt zich dat op den duur dubbel terug. Sterkte met alles en vergeet niet om er ook van te genieten.groetjes, Kitty en Jan