15-05-2010

Mabvuto's bruiloft

Mabvuto Phiri is gisteren getrouwd met Given (‘probleem’ en ‘gegeven’ samen op een kussen, wat ligt daartussen?).
Hij is de oudste zoon van David Phiri, manager van Shoebill kamp, welbekend voor de mensen die ons in Zambia hebben opgezocht. Mabvuto heeft zelf ook een tijd in Kasanka gewerkt. Hij was mijn boekhouder en heeft nu een winkeltje in Chalilo.

Mabvuto en GivenVereerd dat ik uitgenodigd was, heb ik mezelf in een jurk gehesen en ben er met een delegatie Kasanka medewerkers heengegaan.
Het Kasanka team vormde de VIP’s van het feest: we mochten zitten op een speciaal met touwen afgezet stukje tribune met een dekzeil als bescherming tegen de zon, wij hadden stoelen, krukjes en banken, wij kregen te eten.

Inge in jurk met bruidsmeisjes
Omdat de twee families die trouwen, ‘rijke’ families zijn was er een echt feest met een bruidsjurk en een stereo-installatie. Het bruidspaar heeft de hele middag naar de grond gestaard - blijkbaar mag je geen emotie tonen, slechts nederigheid – terwijl het publiek kletste, danste en cadeautjes aanbracht.


De Kasanka tribune met o.a. vader David (gouden gympies!)


 

Het bruidspaar brengt de ouders een stuk cake


Huidige boekhouder met voormalige boekhouder en zijn nieuwe vrouw.

3 opmerkingen:

Koen zei

He Inge,
Geweldig om weer zo´n bijzondere ervaring mee te moge maken; wat dat betreft beleven jullie genoeg bijzondere dingen!
Geniet er weer van en we gaan elkaar zien in NL!
Hartelijke groet vanuit Barcelona,
Koen en Celina

Radka zei

Beautiful blog and photos. Have a nice day Radka.

mapa zei

Hallo Inge,
Wat leuk om zoiets mee te maken, nog wel als eregast !! Leuk om te weten over wie het gaat, een aantal bekende gezichten ! Wat een verschil met onze bruiloften he, wel een stralend bruidspaar ! En de sluier gemaakt van een klamboe ?(zoals in "taarten bakken in Kigali")
Veel groetjes,
Kitty en Jan