15-01-2010

Het andere ouderpaar

Eindelijk dan ook nog een verslag van het andere ouderpaar. Tijdens ons verblijf in Zambia hebben we ons blijkbaar direct aan het Afrikaanse tempo aangepast en geen enkele dag de tijd vrij kunnen maken iets voor de weblog te schrijven!

We hebben echter niet stil gezeten: de windmolen is gerepareerd, maar het oprichten is nog niet gelukt, er zijn gordijnen genaaid op de nieuwe naaimachine en nog meer kleine klusjes verricht. Daarnaast hebben we natuurlijk ook onze ogen uitgekeken naar de fruitbats (’s avonds en ’s morgens vroeg), hebben we de albino duiker ontwaard en natuurlijk nog veel meer dieren gezien zowel in het Kasanka NP als op Shoebill Island, in Mutinondo en Kafue NP. In dit laatste park zowaar cheeta’s gezien, die zich echter niet op de gevoelige plaat lieten vastleggen. Ook kikken was daar de mannetjesolifant, die ’s morgens vroeg op enkele meters van ons terras op zijn gemak stond te eten.


Met Kerstmis zijn we naar de kerk geweest: heel vrolijk en heel bijzonder!Tijdens onze gezamenlijke tochten, vaak over slechte wegen, gaf Frank zijn spiedende ogen de kost en zag een kameleon oversteken. Meteen op de rem natuurlijk en zie hier het resultaat.Aan het eind van onze reis hebben we de Vic Falls bezocht en ons tot op de laatste draad van ons hemd nat laten ‘regenen’, wat op zich een aangename ervaring was op een vreselijke hete dag!.

7 januari vlogen we terug en kwamen we met 24 uur vertraging dan eindelijk weer aan in Nederland: wat een shock: 40 graden verschil in temperatuur!
We hebben weer genoten van alles en kijken uit naar de volgende keer!

Richard en Loes

Geen opmerkingen: