01-07-2009

Hyena in het kamp!

Onze nachtwakers hoorden ‘m al met regelmaat toen we nog in NL waren, maar vannacht mochten we meedelen in de pret: tegen middernacht, doodstil kamp afgezien van af en toe een roepend nijlpaard, plots een luid “whoeoeoe-oep”. Erg stoer.

Hyena was hier bijna weg door stroperij maar lijkt aan een voorzichtige opmars bezig. Bij Shoebill Island zien we nu bijna elke trip, daar zijn de moeilijke jaren duidelijk achter de rug. De foto is van Shoebill, van net voor ons tripje naar NL.

We zijn wel weer erg blij op ons plekje in de bush, alhoewel het ook wel weer effe heftig is qua wat er allemaal aan werk op je af komt. En recent zijn de belangrijkste gids, de bookkeeper en nog zo wat mensen vertrokken en nog niet vervangen, terwijl de deadline voor het Wereldbank-project nadert..... dus druk genoeg!!

De Kapteijns-Barends family vermaakt zich ondertussen uitstekend hier. Anke heeft me al zowaar een nieuwe soort voor m’n Kasanka-lijst opgeleverd, tijdens een boottochtje op Luwombwa rivier: “Wat zit daar in die struik Frank?” Jawel, White-backed Night Heron, zeer schaars beestje hier. Ongetwijfeld 1 dezer dagen ook een bijdrage van hun op deze blog.

2 opmerkingen:

mapa zei

Moet je echt zo blij zijn met een hyena ?! Sukses weer met de overschakeling en jullie werk en geniet met z'n allen van de laatste week met Gerrit, Anke (te gek een nieuwe vogelsoort !!) en kids.
Veel groeten aan ieder,
Jan en Kitty

Anoniem zei

haha, een bezorgde-moeder-reactie! Ik moet dan meteen aan de film van Madagascar denken met een veel leuker beeld van de eigenwijze dansende hyenas...ik geloof dat jullie het maar gewoon bij jullie belevenissen moeten houden!
Geniet weer van alles en na jullie weer gezien en gehoord te hebben, komen we zeker op bezoek (als er geld is..!)
Koen