14-08-2008

Half jaar in Kasanka


Afgelopen vrijdag (8 augustus) waren we precies een half jaar in Kasanka. Tijd voor een tussenbalans.


Van de 183 dagen sinds 8 februari, hebben we 149 dagen deels of geheel in Kasanka doorgebracht. In die 149 dagen zagen we, enkel en alleen binnen de grenzen van het nationale park:

- 345 soorten vogels, oftewel 79% van de 438 soorten die nu op de Kasanka Birdlist staan. Dark-capped Bulbul is de enige soort die we tot nu toe dagelijks gezien hebben, 43 soorten hebben we pas 1 keer gezien. Als we de ‘uitstapjes’ meetellen, zitten we nu op 445 soorten. Topsoort? Misschien nog steeds de Schalow’s Turaco, zondermeer ‘over de top’, maar toch, geweldig. Of toch de Bohms Bijeneter?
- 17 soorten slangen en andere reptielen exclusief hagedissen, die ik vooralsnog nog niet op naam gebracht heb. Hieronder een mooi lijstje aan ruig spul zoals Black-necked Spitting en Forest Cobra, Puff Adder, African Python (op de foto “Boerewors”, onze ‘tuinslang’ van anderhalve meter), en natuurlijk niet te vergeten de meters lange Nijlkrokodillen.
- 40 soorten zoogdieren, waarvan 2 soorten ratten en 5 soorten vleermuizen, de andere soorten dus “grote zoogdieren”. Ik moet ze nog eens toevoegen op de blog aan de tuinlijst, die momenteel op 16 soorten staat, waaronder beauties als Stekelvarken, Nijlpaard, Sitatunga en Marsh Mongoose. Meest genieten zijn misschien (keus is lastig) gewoon de algemene Vervet Monkeys (Groene Aap), zeer nieuwsgierige en erg leuke beestjes, zitten vaak op een meter of 10 je aan te kijken en uit te dagen. Alhoewel bijvoorbeeld een groep sociaal levende Dwergmangoesten of de dikke Blue Monkeys ook fantastisch zijn, of zo’n mega Olifant. Of het galmende gelach van een Nijpaard in de doodstille nacht, of…

Wat is verder relevant voor de tussenbalans? Wellicht dat we Nederland eigenlijk nog steeds geen seconde gemist hebben... Ondanks dat een Duveltje met enkele van onze vele fijne vrienden op het terras van Maxim natuurlijk eindeloos genieten zou zijn. Maar ik vrees dat het geweldige werk op deze geweldige plek ons er niet direct naar doet verlangen; voorlopig blijven we hier!
Althans, als we het tenminste financieel blijven rondbreien. Dit jaar valt voorlopig wat tegen qua bezoekersaantallen door vooral hoge kosten voor bijvoorbeeld benzine, terwijl de kosten gestegen zijn. We gaan er vanuit dat het tijdelijk is en dat de trend van de afgelopen jaren van toenemende aantallen bezoekers doorzet, maar op dit moment hebben we een aanzienlijk financieel tekort... Donaties en ideeen voor sponsoring zijn zeer welkom!!

1 opmerking:

INTERNETBUSINESS zei

i read your blog its too nice from other,mine also creative,respected friend Want to make money from internet thousands of dollars on net,no scam,100% geniune
just go to http://www.noinvestmentbusiness.blogspot.com