27-07-2008

Geweldig team

We hebben de afgelopen maand een aantal groepsbezoeken gehad in Kasanka. Twee van mijn jonge collega's hebben zich echt onmisbaar gemaakt in die drukke weken, namelijk Jonas en Frank. Frank was tot vorig jaar een van de scholieren die Kasanka sponsorde om zijn middelbare school af te maken. Hij is met uitstekende cijfers geslaagd en werkt nu in het park. Jonas is net als Frank 24 jaar en werkt in het Informatie Centrum van het park. Hij komt uit Lusaka maar is hier helemaal in zijn elemenet (wat redelijk uniek schijnt te zijn voor Zambiaanse stedelingen). Beide jongens willen in de nabije toekomst gaan studeren (Frank wil arts worden en Jonas wil zich verder scholen in natuureducatie) maar daarna terugkomen in de regio en voor Kasanka blijven werken.

Op de andere foto’s zie je Engelse scholieren die we over de vloer hadden. We hebben ze met dank aan Jonas en Frank een onvergetelijke tijd bezorgd: wandelen onder begeleiding van een scout (ze kwamen een olifant tegen!), kamperen aan een rivier met krokodillen, een zoogdiertelling, Zambiaans eten bereiden en leren dansen van een lokale dramagroep, een basisschool opknappen, etc.
Een gat in de markt voor bijvoorbeeld Nederlandse groepen?

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hallo frank en Inge,

Vandaag jullie verhalen gelezen. Ik krijg de indruk dat jullie wel je plek hebben gevonden daar en er geen tijd is om je te vervelen. Hier heb je geen idee van wat jullie daar doen, dus is het leuk daar over te lezen. Hier gaat alles gewoon z'n gangetje. Ik heb nu zeven weken vakantie en dat is opzich natuurlijk wel weer een feestje. Even alleen maar dingen doen die ik leuk vind. Harf en ik zijn nog in Hongarije geweest waar Harf 18 uur in zijn tentje heeft gezeten om mooie platen te maken van de bijeneters. Dat is redelijk goed gelukt. Over vier weken is er weer het vogelfestival, waar Harf weer druk mee is. Verder ben ik met Ria van Pelt een plan aan het maken voor de Wylerberg. Als Sovon verhuisd is gaan we daar proberen een centrum voor veldstudies te maken en nog allerlei andere dingen die we daar kunnen gaan doen. Leuk om daar mee bezig te zijn.

Harf en ik gaan zo fietsen naar het wilderniscafé en zullen daar even proosten om jullie mooie leven in Zambia.

Dikke kus en veel succes daar.

Marie

Anoniem zei

broeder en Inge!

even een reactie op het gezochte koppel om Kasanka 3 tot 6 maanden te gaan runnen....zijn jullie nu al toe aan een sabattical???
Bezoek aan NL een optie :-) ?
koen