09-03-2008

Schoolbezoek

Ik ben afgelopen week met Leigh, de onderwijscoordinator van Kasanka, naar Kafinda school geweest. De scholieren van Kafinda school die lid zijn van de natuurclub (Chongololo) hebben vorig jaar lessen uitgewisseld met scholieren van een Amsterdamse school. Omdat het programma, Ecokids genaamd, zo'n succes was gaan ze dit jaar weer lessen uitwisselen. Leigh en ik kwamen de scholieren vragen wat ze graag dit jaar in het programma opgenomen zagen. We kregen leuke vragen, ze willen bijvoorbeeld weten welke dieren, rivieren en bergen er in Nederland zijn en hoe de nederlandse scholieren zorgen dat het vee niet ziek wordt.

Verder heb ik een uitgebreide rondleiding gehad langs de gebouwen van de school, de moestuinen (bananen en grounnuts) en 'mocht' ik mezelf voorstellen in alle klassen. De school heeft met meer dan 700 scholieren maar 6 klaslokalen en nauwelijks meubilair waardoor een deel van de klassen 's ochtends les heeft en de rest 's middags. Dat is toch bijna niet voor te stellen..?

De foto's zijn van onze ontmoeting met de Chongololo-studenten. Ze zingen ons toe (You are welcome, Don't you worry Ba Leigh, What is conservation en Chongololo is my favorite club) en dragen gedichten over de natuur voor.

De derde foto is gemaakt bij Kassanka pres-school; een kleuterschool voor kinderen van werknemers van het park.
Sinds dit jaar zijn ze ook een grade-one klas gestart.

1 opmerking:

kitty zei

ha die Inge en Frank, wat een verscheidenheid aan bezigheden !!
Wij dachten meteen weer terug aan onze bezoeken aan de scholen in Namibie en op het platteland van Zimbabwe, vonden soortgelijke omstandigheden, onthutsend en inderdaad hier niet voor te stellen !! Wel vrolijke kinderen !We hebben al enkele leren voetballen van oma gekregen (gespaard via aktie C1000), zullen ze meebrengen. Horen nog wel over andere benodigdheden. Liefs, mapa