13-02-2008

HuisdierenEindelijk dus in Kasanka! Op de 7e in het park gearriveerd, en op de 8e ons (voorlopige) huis betrokken. Oftewel nu drie daagjes kunnen inrichten, wennen, rond kijken etc. En het voelt goed! Ondermeer vanwege het geweldige uitzicht op Wasa, een goeddeels dichtgegroeid meer met heel veel geluiden (vb de “Tinker Frogs”, de naam zegt al genoeg). Volop vogels, zie de rap groeiende tuinlijst. Maar ook vanwege alle beesten (nog) dichter bij huis. Een handvol vrij tamme eekhoorns hangt rond in de bomen bij het huis. Direct voor onze deur ligt een moestuintje met composthoop die tjok met insekten en dus vogels zit. Zoals maar liefst 5 soorten vliegenvangers waaronder de erg schaarse Böhms. Maar het leukste zijn misschien wel alle insekten in en rond huis. Zoals de 15cm grote miljoenpoten, of de 10cm grote platte spinnen. Maar mijn absolute favoriet is voorlopig de minuscule Bidsprinkhaan die op ons raam op de muggenhor zit (zie foto). Eindeloos genieten!

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoi Frank en Inge, Vanuit een mistig Ubbergen jullie heerlijke warme berichten en foto's zitten bekijken met een lekkere kop koffie in de hand. Wat een goed begin voor jullie. Ik geniet van jullie schrijfstijl, zo vertellend en uitnodigend. En Frank, indrukwekkende vogellijst! Ben benieuwd of jullie al vleermuizen gezien hebben. Lieve groeten van, Kris (en Minne)

Gerrit zei

Ha Frank en Inge,

Gisteren voor het eerst sinds jaren mijn verjaardag zonder jullie moeten vieren, snif... Gelukkig waren er wel een boel anderen en was het toch wel gezellig. Wat een gave vlinders en libellen. Via een andere bron foto's van jullie huis (met uitzicht) gezien. Indrukwekkend!

Groet en dikke kus,

Gerrit

mapa zei

Hoi Inge en Frank
Het is wel even wauw, prachtige vlinders en een haast kunstige bidsprinkhaan. Hopelijk kom je ook nog toe aan inrichten en wanneer willen jullie starten met jullie werk? Fijn om jullie zo te kunnen volgen. groetjes Mapa

Anoniem zei

Hallo daar,

Eindelijk 'thuis'!. Naast een Dwerguil die hier voor wat commotie zorgt (in Brabant), enkele Mibo'en Kortsnavel bij B en D. Verder een lekker grauw weertje. Dus ik heb altijd jullie foto's/verhalen nog.

Heb ter compensatie een bidprentje op de vensterbank gezet. Maar heeft niet het gewenste effect. Gaaf beessie!

Kus, Remco

Anoniem zei

Tjonge, wat een verhalen! Erg leuk om jullie beslommeringen te lezen. Ik krijg helemaal zin om te komen!
Hier kabbelt het leven ondertussen rustig door, met inderdaad als enige opwinding een fraai Dwerguiltje dat twee dagen in het Leenderbos zat (mooi beestje, bij mapa in de achtertuin!)

groeten en zoen, Menno